KAPKARTOFUD # Noordvitrine | 2017

17 augustus – 12 november 2017

Schunck* Glaspaleis, Heerlen

Frank Havermans, tentoonstelling Schunck vitrine

curator: Lene ter Haar

projectleider & coördinator: Floor van Dijk

 

frankhavermansnoordvitrine2

 

 

Drie modellendragers staan in slagorde en dragen studies, ontwerpmodellen en productiemodellen van Frank Havermans’ werken, van 1998 tot heden. De modellendragers zelf zijn opgebouwd uit onderdelen van gerealiseerde installaties, zo spreekt de tentoonstelling één taal waarin diverse schaalgrootheden naast en door elkaar staan en de ontwerpen de modellen dragen.

Uit de oneindige stroom van Frank’s modellen is een selectie gemaakt die op en aan de dragers hangt met als doel een visuele aanzet voor meer verbeelding in de architectuur en het tonen van de eigen waarde van het architectonische model waarin het zoeken, het proberen, het vinden en het maken zichtbaar is.

De zwarte lijnen leggen een link naar de grote architectonische installatie KAPKAR # Zuidmuur die Frank Havermans voor en aan de andere zijde van het Schunck* Glaspaleis heeft gebouwd.

Een flinke productie voor de enorme Schunckvitrine van 30 x 3 x 3 meter, rondom van glas, haute couture kwaliteit. Een geweldige uitdaging met een hoge lat voor deze prachtige ruimte.

Ontwerp en realisatie een co-productie van Frank Havermans en Karin van Pinxteren met fantastische medewerking van Stephan Valk, Floor van Dijk, Jeroen Evertz, Torsten Uerlings, Ralf Nevels en Ivo Straetmans / Studio Noto.

 

Photo credits © René de Wit Architectuurfotografie

 

frankhavermansnoordvitrine8

frankhavermansnoordvitrine7

frankhavermansnoordvitrine4

frankhavermansnoordvitrine6

frankhavermansnoordvitrine9

frankhavermansnoordvitrine10

frankhavermansnoordvitrine11 frankhavermansnoordvitrine14 frankhavermansnoordvitrine15

frankhavermansnoordvitrine3